Vesitakka

Vesikiertoiset takkasydämet

Vesitakkojen vesikiertoiset takkasydämet tarjoavat ainutlaatuisuutta tulen kauniin palamisen luoman tunnelman kautta. Samalla ne siirtävät käyttölämpöä tehokkaasti veden muodossa. Vesitakka vastaa vaatimuksiin ja siirtää suuren osan kokonaistuotannon lämmöstä veden mukana, niin ettei tila ylikuumene takasta vaan koko talo lämpenee. Vettä voidaan käyttää lämmitykseen ja käyttövetenä. Vesikiertoisissa takoissa on vesivaraaja ja tätä kautta ne tarjoavat erittäin toimivan yhdistelmän lämmön varastointiin.

Takka lämpökattilana

Tehokkuutta ja veteen siirrettyä tehoa ylipäätään voidaan verrata lämmityskattiloihin. HOXTER-vesikiertoiset takkasydämet varustetaan normaalisti kaksoislasituksella. Tämän ansiosta luukkulasin kautta karkaavan säteilylämmön määrä vähenee ja sitä vastoin vesi lämpenee paremmin. Vesikiertoisten lämmönvaihtimien ansiosta 70 % lämmöstä absorboituu ja täten niitä voidaan pitää varsin tehokkaina. Veden lämpeämiseen lämmönvaihtimessa käytetään hyödyksi myös tulipesän seinämiä. Lämmön hävikki on entistä pienempää parempien tiivisteiden vuoksi. Näiden teknisten ratkaisujen kautta saavutettiin se, että veteen siirretty teho on 80%.

Koko talo lämpimäksi ainutlaatuisella tavalla

HOXTER-vesikiertoisten takkasydänten ansiosta muut lämmön lähteet voidaan korvata täysin. Lämmitetty vesi siirtyy minimaalisella hävikillä lämmönvaihtimesta vesivaraajaan. Varastoitu vesi voidaan käyttää lämmityspattereiden, lattialämmityksen tai käyttöveden lämmitykseen. HOXTER -vesikiertoisten takkojen avulla lämmittäminen ei ole ainoastaan taloudellista, vaan myös helppoa ja miellyttävää.