Tulia -tulisijat

TULIA -tulisijat valmistetaan aidoista keraamisista poltetuista tiilistä. Tulisijojen sisäosat ovat tulenkestävää tiiltä ja ulkokuoreksi voidaan valita joko rapattava tai puhtaaksi muurattava tiili. Takkaluukkuvaihtoehtoja on useita. TULIA -tulisijat voidaan liittää hormiin takan alaosasta tai hormi voi olla takan päällä. Päältä lähtevä hormi voi olla joko teräs- tai harkkohormi.

Kaikki Tulia tiilitulisijat ovat CE-hyväksyttyjä. Pienet päästöt ja korkea hyötysuhde (85 %) takaavat ympäristöystävällisen palamisen, sekä hyvät lämmitysominaisuudet. Tiilitakkojen lämmön varauskyky on erittäin hyvä ja lämmönluovutusaika (25% pintalämpötilan maksimista) on jopa 49 tuntia. Hyvä hyötysuhde ja pitkä lämmönluovutusaika vähentävät puun kulutusta ja näin pienemmällä puumäärällä saadaan enemmän lämpöä talteen. 

TULIA -takat

Takan pintoja voidaan myös kaakeloida kokonaan tai osittain. Takkojen rakennetta on kehitetty tietotaidolla, joka on saavutettu useiden vuosien kokemuksella tiili- sekä elementtirakenteisten tulisijojen tuotekehittelystä sekä valmistuksesta.

TULIA -hella-leivinuuni

Hellaan on valittavissa joko keraaminen tai valurautainen taso, perustoimitukseen kuuluu antiikkilaastipinnoitus. Luukkujen kirjo on monipuolinen. Kuvan hella pinnoitettu erikoiskaakelilla.

TULIA -tulisijojen rakenne

Pitkän tuotekehityksen tuloksena syntyi aivan uudenlainen tulisijan rakenne, joka poikkeaa huomattavasti perinteisellä menetelmällä muuratuista tiilitulisijoista. Tulisijan ulkokuoren tiilet liimataan toisiinsa laastilla, joka takaa vahvan kuorirakenteen sekä nopean asennustyön. Tiilipintaiset TULIA -tulisijat muurataan perinteisellä menetelmällä. Tulisijojen sydänosissa käytämme tulenkestäviä tiiliä ja ulkokuoressa umpitiiliä lämpöä varaavan massan kasvattamiseksi.

1. Takan ulkokuori tehdään aina sydänosan ympärille, joka mahdollistaa takan sijoituksen vaikka tilanjakajaksi. Takaosa on pinnoitettavissa samoilla materiaaleilla kuin muut pinnat.

2. Takan sydänosa erotetaan kuoriosasta 10 mm:n villalla. Villa asennetaan aina tiiviisti tiilien väliin, näin varmistetaan tasainen lämmön johtuminen takan pintaan.

3. Kun takka on pystytetty, tasoitetaan takan kuori pinnoitusta varten.

4. Takkoihimme on saatavana monia erilaisia pinnoitevaihtoehtoja. Tässä esimerkiksi harmaa (Y005) Serpo ja musta mosaiikkilaatta Pukkila, 50x50 mm. Takkaluukku on musta HTT302. Kuvan takka on Tulia 130/550.