Kiertoilmatakka

Ilmakiertoinen takka on mainio ratkaisu sellaisissa tapauksissa, joissa tilan ilma tulee lämmittää nopeasti ja korkealla teholla.

Valikoimastamme löytyy SMIDSON -kiertoilmatakkoja, jotka ovat pienikokoisia tehokkaita lämmittäjiä. Tuotteiden painot ovat luokkaa 80-200kg.

Kiertoilmatakan tulipesästä poistuva kuuma savukaasu virtaa lämmönvaihtimesta, joka sisältää suuria lämmityspintoja ja lämmittää tämän jälkeen ympäröivää ilmaa. Lämmitetty ilma virtaa ritilöiden kautta huoneeseen tai sitä voidaan johdattaa myös muihin huoneisiin. Huoneen viileämpi ilma tulee takan alaosan kautta takkaan ja lämpiää uudelleen lämmönvaihtimessa.

Kiertoilmamallistomme antaa asiakkaille monia mahdollisuuksia takan ulkonäölle. Takkasydämistä löytyy monia eri vaihtoehtoja, joihin tehdään kuori mittojen mukaan.

Takkasydämet varaavalla massalla

HOXTER-takkasydämet sopivat sekä ilmakiertoisiin- että varaaviin takkoihin. Ne toimivat virheettömästi varaavassa takassa suljetussa kuoressa varaavan massan vieressä. Varaavaa massaa apuna käyttäen myös takan käyttöarvo nousee. Materiaalin kyky sitoa lämpöä tehokkaasti johtaa siihen, ettei polttopuita tarvitse lisätä niin useasti. Selkeä etu on myös miellyttävä sekä terveellinen lämpösäteily. Lämmön varaaminen ilman tilan ylikuumentumista on mahdollista myös suurilla takkaluukuilla.

Lämpimän ilman jakautuminen

Suuri määrä ilmakiertoisissa takoissa aiheutuneesta lämmöstä voidaan hyödyntää lämmönsiirtimen avulla. Ylimääräisellä lämmönsiirtimellä voidaan konvektiolämpöä kerätä takkasydämen ympäriltä. Tämä lämpö siirretään kanavien kautta toisiin huoneisiin. Huoneen, jossa takka sijaitsee, lämmitys voidaan minimoida lämpösäteilyn vuoksi. Näin kaikki kerääntyvä lämpö voidaan johtaa muihin huoneisiin.