Ajankohtaista

Linnatuli mukana Porin Asuntomessuilla

PORIN ASUNTOMESSUT 6.7. - 5.8.2018 

Linnatuli on mukana Porin Asuntomessuilla kuudessa eri kohteessa seitsemällä tulisijalla.  LATAA TÄSTÄ LINNATULI PORIN ASUNTOMESSUT ESITE

Kohteet joissa olemme mukana: 

7. Winnovan Tähti - kohteessa Linnatuli Aino -takka

9. Jukkatalon Taimi - kohteessa Tiilitakkaleivinuuni TULIA L100 PL. Takan päällä TONA -harkkohormi 

10. Pori Energia Valovoima - kohteessa Linnatuli ADA ECO -takka sekä TONA -harkkohormi 

13. Talo Lintula - kohteessa HOXTER ECKA 67/45/51h hissiluukullinen kiertoilmatakka ja ulkona Linnatulen uutuus kulmamallinen pihatakka TONA -harkkohormilla. 

27 a. Solid House Kodit - Kohteessa Linnatuli Elise ECO -takka sekä TONA -harkkohormi 

27 b. Solid House Kodit - Kohteessa Linnatuli Elise ECO -takka sekä TONA -harkkohormi 

 

Viisi vinkkiä takan valintaan

Oletko hankkimassa kotiisi uutta tulisijaa? Me Linnatulella kokosimme sopivan takan valintaan viisi vinkkiä, jotka on tärkeää huomioida unelmien takkaa etsiessä.

1. Määritä, minkäkokoinen takka kotiisi voidaan asentaa. Tärkeää on huomioida sekä takan leveys-, korkeus- ja syvyysmitat että takan paino. Selvitä, kuinka painavan tulisijan asennuskohdan lattian alla oleva perustus kestää. Huomioi myös lämmitettävän tilan koko: valitse isoon tilaan suurempi takka ja pieneen tilaan pienempi takka. 

2. Huomioi savuhormin koko. Jos kodissasi on jo savuhormi, pitää sen koko ottaa huomioon takan hankinnassa. Valitse pieneen hormireikään pienempi tulisija – suureen hormireikään puolestaan sopivat kaikenkokoiset takat. Jos kodissasi ei vielä ole savuhormia, voit tilata sen meiltä.

3. Sovi takan asennuksesta. Jos tarvitset asennustyöhön apua, voit tilata asennuspalvelun suoraan meiltä lähes koko Suomen alueelle.

4. Päätä, mitä haluat takalta. Tahdotko, että tulisija lämmittää kotisi vai onko sen tarkoitus luoda tunnelmaa? Vai haluatko takan, jossa yhdistyvät sekä hyöty että fiilis? Mieti, mikä on tulevan tulisijasi tärkein tehtävä. 

5. Varmista paloturvallisuus eli huomioi takan ja hormin vaatimat suojaetäisyydet palaviin materiaaleihin. Pyydä asiantuntijalta apua, jos et ole varma, onko kotisi paloturvallinen. 

Piccolo-takka mullistaa kotisi lämmityksen

 


Kuvateksti: Kuvassa näkyvä punainen Witka Wood Grande -takka on Linnatulen ja suunnittelijan ensimmäisestä yhteisestä mallistosta.

 

Varaava takka on nyt myös kiertoilmatakka. Suunnittelija Ville Witka loi Piccolo-takan, jotta kotisi lämpenee tehokkaasti.

Linnatulen Witka Wood Piccolo on markkinoilla täysin uudentyyppinen takka. Ensimmäistä kertaa samassa tulisijassa yhdistyvät sekä kiertoilman hyöty että varaavan takan ominaisuudet.

– Olemme luoneet tuotteen, jolle oli selvä tarve. Piccolo lämmittää huoneilman nopeasti ja pitää sen lämpimänä pitkään, kertoo tuotteen isä Ville Witka.

Witka on skandinaavisen suunnittelun moniosaaja. Hänen inspiraationsa syntyy kuluttajana havaitsemastaan tarpeesta, jolle ei vielä ole tarjottu vastausta. Suunnittelussaan hän yhdistää hyödyn ja tyylin.

– Piccolossa on helposti vaihdettava teräsvaippa, joten takan värin voi päivittää sisustuksen mukana.

Vaihdettava kuori mahdollistaa myös huolettoman rakennusvaiheen.

– Kuoren voi kiinnittää takkaan vaikkapa vasta sitten, kun kaikki muu on valmista. Tällöin takka säästyy naarmuilta.

Hallitse lämmityskulujasi

Witkan kädenjälkeä ovat niin takat, sisustuselementit kuin kokonaiset koditkin. Monipuolinen ura on hionut suunnittelijan teknistä ymmärrystä.

– Suunnittelijalle on suuri lahja, jos pystyy näkemään asiat muutenkin kuin vain muotoilun silmin. On tärkeää ymmärtää myös tuotantoa ja sen kuluja.

Kokenut suunnittelija tunnistaa kuluttajien tarpeita tarkkailemalla ympäristöään.

– Havainnoimalla rakentamisen kehitystä oivalsin, että sen muutoksen kautta myös lämmitystarpeet elävät. Piccolon avulla nykykodeissa voidaan yhdistää perinteiset lämmitystavat moderniin innovaatioon.

Witka tietää, että pyörää ei tarvitse keksiä uudestaan voidakseen luoda uutta.

– Suomalaiset kaipaavat koteihinsa varaavan takan ominaisuuksia ja toisaalta hyötyvät kiertoilmatakasta. Yhdistin nämä ominaisuudet tyylikkääksi kokonaisuudeksi. Sen avulla kodin lämmityskulut on helppo saada laskuun.

 

 

 

 

Kuvateksti: Kuvassa Piccolo-takka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rakenna & Sisusta Messut Turun messukeskus

Olemme mukana Rakenna & Sisusta messuilla Turun messukeskuksessa 

Tervetuloa tutustumaan tuotteisiimme osastollemme A116

HABITARE 2017 HELSINGIN MESSUKESKUS

Tervetuloa tutustumaan Linnatuli -tuotteisiin. Habitare -osastomme on 6k71. 

Osastollamme esittelemme  uudet varaavat ECO -takkamalliston IDA- ja ADA -takat. Lisää tietoa uusista ECO-tuotteista löydätte uudesta digiesitteestämme http://www.linnatuli.fi/fi/tulisijatietoa

Osastollamme esillä myös uutuus tulisija ulkotiloihin / terasseille. 

Laurin talot ja Linnatuli takat

Linnatulen takat luo tunnelmaa Laurin Taloihin

Linnatuli Oy on mukana kevään kiinnostavimmassa tv-ohjelmassa Laurin Talot. Ohjelmassa seurataan kymmenen jakson ajan, kuinka Suomen menestyneimpiin muusikoihin lukeutuva Lauri Ylönen suunnittelee talot Elastiselle, Duudsonien Jarpille, Aleksi Valavuorelle sekä itselleen.

Linnatuli lähti ennakkoluulottomasti mukaan projektiin, josta kehkeytyi ennen kokematon  matka. Lauri Ylönen suunnitteli yhteistyössä Linnatulen kanssa yksilölliset tulisijat jokaiseen  kohteeseen. Laurin visuaalisuus ja intohimo arkkitehtuuria kohtaan loivat aivan uudenlaisia  ratkaisuja, joita ei Suomessa ole aiemmin nähty. Tulisijat istuvat tyylikkäästi ja harmonisesti  kunkin talon kokonaisuuteen.

 Kaikkien kohteiden takat ovat kiertoilmatakkoja, jotka ovat paitsi käytännöllisiä ja  energiatehokkaita, myös täydellisesti ympäristöön istuvia.

Laurin omaan kotiin Linnatuli toteutti kolme eri tulisijaa. Olohuoneen ehdoton kuningas on  massiivinen takka, joka sulautuu nerokkaasti talon graafiseen muotokieleen. Ulkotilasta löytyy  näyttävä avotakka, jonka äärellä voi nauttia elävän tulen tanssista. Tunnelmallisen  rantasaunan takka levittää lempeää lämpöä luoden harmonista zen-tunnelmaa.

 

Kerromme lisää Elastisen, Jarpin ja Valavuoren taloprojekteista ohjelman edetessä.

Ole kuulolla!

Laurin Talot MTV3

Linnatuli mukana Saksan ISH-messuilla Frankfurtissa 14.-18.3.2017

Kuvahaun tulos haulle ish

Olemme mukana ISH -messuilla Saksassa. Osastomme löydät hallista 9.2 A35. 

Tervetuloa tutustumaan uusiin lanseerattaviin puhdaspolttotakkoihin, jotka täyttävät Saksan tiukat päästönormit BImSchV2. 

Rakennusmessut maaliskuussa 2017

Tervetuloa tutustumaan tuotteisiimme Jyväskylän rakennusmessuille 10.-12.3.2017. Meidän löydätte K-rauta Seppälän osastolta. 

Olemme mukana Lahdessa RAKSA -messuilla 17.-19.3.2017.  Tervetuloa tutustumaan osastollemme takkoihimme E6a. 

Uudet sivut julki!

Tervetuloa tutustumaan uudistuneisiin Linnatulen sivuihin!

Rakenna-sisusta-asu messut Raumalla

Olemme mukana Porin Paras Koti -messuilla 5.-6.11.2016

Tervetuloa tutustumaan takkamalleihimme osastolle 111!